Ελιές

Χλιάπας

Η οικογένεια Χλιάπα ξεκίνησε να επεξεργάζεται παραδοσιακά τις ελιές και να τις διαθέτει τυποποιημένες πριν από περίπου 60 χρόνια. Σήμερα διαθέτει 6.500 δέντρα με την ετήσια παραγωγή βρώσιμης ελιάς να κυμαίνεται σε 200-220 τόνους.

Η εταιρεία ΧΛΙΑΠΑΣ επεξεργάζεται με φυσικό τρόπο τις ελιές και με σεβασμό στην παράδοση διαθέτοντας στην αγορά ένα πιστοποιημένο προϊόντα με εξαιρετική γεύση και ποιότητα.

Η επιλογή των πρώτων υλών γίνεται με σχολαστικότητα αφού ένα αγροτικό προϊόν που δεν δέχεται χημική επεξεργασία και πρόσθετα συντηρητικά θα πρέπει να έχει άριστη ποιότητα.

 

Η επιχείρηση του Παναγιώτη Χλιάπα έχει βραβευτεί για τη μαύρη αφυδατωμένη ελιά, την πράσινη χαρακτή ελιά και τελευταία για τις πράσινες τσακιστές ελιές με λεμονοπίπερο στον 3ο Διαγωνισμό Ελληνικής Επιτραπέζιας Ελιάς, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 4ου “Agro Quality Festival”

 

Καλύβες, Δήμος Πολυγύρου, Χαλκιδική, Τ. 2371051340, Κ. 6937 324491

 

email: chliapasp@gmail.comhttp://www.chliapasolives.gr

 

Περίαπτον

Η εταιρεία Περίαπτον είναι μια οικογενειακή επιχείρηση επεξεργασίας ελιάς, που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2010 και εδρεύει στη Νέα Όλυνθο Χαλκιδικής. Ωστόσο η καλλιέργεια και η γνώση στην επεξεργασία της ελιάς έχει αγκιστρωμένες τις ρίζες της βαθιά στο παρελθόν, από το 1938! Στους ιδιόκτητους ελαιώνες, η τρίτη γενιά της οικογένειας καλλιεργεί δέντρα, το μεγαλύτερο σε ηλικία από τα οποία είναι 120 ετών! Το μεράκι, το πάθος αλλά και η προσήλωση στην παράδοση και την ποιότητα είναι οι κινητήριες δυνάμεις της οικογένειας Λιναρδή.

Η γκάμα των προϊόντων περιλαμβάνει 13 κωδικούς , που αφορούν την πράσινη ελιά Χαλκιδικής, προϊόν ΠΟΠ, αλλά και Καλαμών. Στις καινοτομίες της οικογένειας ανήκουν η εκπυρηνωμένη Μαύρη Σταφιδάτη ελιά Χαλκιδικής και η Σταφιδωμένη Μαύρη ελιά Καλαμών. Η επεξεργασία των ελιών γίνεται ΜΟΝΟ με φυσικό και παραδοσιακό τρόπο χωρίς χημικά πρόσθετα, με φυσική εκπίκρανση και αργή ωρίμανση. Έτσι, διασφαλίζεται η διατήρηση όλων των θρεπτικών και γευστικών χαρακτηριστικών των προϊόντων Περίαπτον.

Η επίσκεψη στο εργοστάσιο παραγωγής  γίνεται κατόπιν συνεννόησης και περιλαμβάνει ξενάγηση στο χώρο συγκέντρωσης και επεξεργασία των ελιών, επίδειξη αδειάσματος βαρελιών και πλύσιμο των ελιών, επίδειξη του τρόπου συσκευασίας και φυσικά γευστική δοκιμή.

Νέα Όλυνθος, Χαλκιδική, Τ. 6974 332405 & 6955 718865
email: periaptonlinardis@gmail.com, www.periapton-olives.gr

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής  στο πλαίσιο του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020 CLLD LEADER», ξεκίνησε μια σειρά δράσεων με στόχο να αναδειχθεί η γαστρονομία της Χαλκιδικής.

Επιμελητήριο Χαλκιδικής

Πολυτεχνείου 58, Πολύγυρος

Τηλέφωνο