Μέλι

Passion Honey

Μελισσοκόμος για μια μέρα στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής

 

Μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας με το μέλι και τις μέλισσες στο υπέροχο καταπράσινο δάσος του Χολομώντα, ανάμεσα σε οξιές, βελανιδιές και έλατα, στην περιοχή της Απολυμένης Πέτρας. 

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 

-Παρουσίαση και πληροφορίες για την ζωή της μέλισσας σε μεγάλη οθόνη

-Γευσιγνωσία του υπέροχα ευωδιαστού και γευστικού μελιού και άλλων μελισσοκομικών προϊόντων, από τα πιο νόστιμα και πολυβραβευμένα του είδους

-Παράθυρο παρατήρησης ζωντανών μελισσών

-Διαδραστικό παιχνίδι για όλους σε καταπράσινο περιβάλλον

-Επίσκεψη στο εργαστήριο για να μάθεις και να χρησιμοποιήσεις τα εργαλεία. (κατόπιν συνεννόησης, οργανώνονται εργαστήρια κατασκευής κεριών, κεραλοιφών, να μαγειρικής με μέλι)

 

Η Passion Honey παράγει  βιολογικο μελι Χαλκιδικής, βασιλικό πολτό,γύρη και άλλα προιόντα μελισσών.

 

Τ. 694 979 9554 https://passionhoney.gr email:passion.beeproducts@gmail.com

 

Μέλι Γεωργάκα

Η ενασχόληση της οικογένειας με τη μελισσοκμία τοποθετείται πίσω στο1948.  Η αγάπη και το μεράκι του Αργύρη Γεωργάκα για τη μέλισσα και τα προϊόντα της, τον καθιερώνουν ως έναν από τους καλύτερους μελισσοκόμους.

 

Το 1985 τα ινία αναλαμβάνει ο γιός του Δημήτρης, ο οποίος συνεχίζει την επιτυχημένη και ανοδική πορεία και καταξιώνεται και αυτός σε όλη τη χώρα.  Σήμερα τη τρίτη γενιά τα Αργύρης και Ιωάννης έχουν μπει στην παραγωγική διαδικασία και διάθεση των προϊόντων τους και μαζί με τον πατέρα τους, έχουν καταστήσει την οικογενειακή τους επιχείρηση μια από τις πιο καλά οργανωμένες μελισσοκομικές μονάδες.

 

Η εταιρεία διαθέτει 9 είδη μελιού, ανάμεσα στα οποία και κάποια ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα όπως το μέλι από βαμβάκι, ερείκη, σουσούρα, καστανιά καθώς και το μέλι κρέμα, ένα μέλι αποκρυσταλλωμένο με κρεμώδη υφή χωρίς καμία πρόσθετη ύλη, το οποίο διατηρεί όλες τις ιδιότητες του μελιού.

 

Η επιχείρηση είναι επισκέψιμη κατόπιν συνεννόησης

 

Αριστοτέλους 59, Αρναία,  Τ. 2372022837, honeygeorgaka.com

 

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής  στο πλαίσιο του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020 CLLD LEADER», ξεκίνησε μια σειρά δράσεων με στόχο να αναδειχθεί η γαστρονομία της Χαλκιδικής.

Επιμελητήριο Χαλκιδικής

Πολυτεχνείου 58, Πολύγυρος

Τηλέφωνο