Τυροκομεία

Τυροκομείο ΣΤΑΘΩΡΗ

Η επιχείρηση ξεκίνησε το 1986 ως κτηνοτροφική μονάδα καθώς και με ένα μικρό παραδοσιακό τυροκομείο μετά την αποφοίτηση του ιδιοκτήτη Ιωάννη Σταθώρη από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Το 2005 η παραδοσιακή μονάδα μετατράπηκε σε μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής και εμπορίας τυροκομικών προϊόντων. Παρά την τεχνολογική ανάπτυξη η παράδοση παρέμεινε σταθερή εφαρμόζοντας παραδοσακές συνταγές με διαδικασίες παραγωγής όμως που ακολουθούν τους αυστηρούς κανόνες υγιεινής σύμφωνα με την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η συγκομιδή του γάλακτος γίνεται από κοπάδια που εκτρέφονται φυσικά σε βοσκοτόπια της Βόρειας Χαλκιδικής μακριά από βιομηχανικές εγκαταστάσεις και κοντά στα σύνορα του Αγίου Όρους.

Τα προϊόντα ΣΤΑΘΩΡΗ ξεχωρίζουν σε ποιότητα και γεύση, όπως το Πετρωτό και το Αθωνίτικο από κατσικίσιο φρέσκο γάλα, το Αγιοτύρι γραβιέρα με πλούσιο άρωμα, το Ελαιοτύρι με λάδι και ρίγανη από το Χολομώντας και τέλος με μαύρο και κόκκινο πιπέρι το Πιπεράτο ή και το Καπνιστό.

Το Τυροκομείο είναι επισκέψιμο κατόπιν συνεννόησης.

Ιερισσός, Δήμος Αριστοτέλη, Χαλκιδική,  Τ. +30 23770 22603
E: stathoris@stathoris.gr , www.stathoris.gr

 

Τυροκομείο ΣΥΚΙΑΣ ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΗΣ

Παραδοσιακή τυροκόμηση με σύγχρονα μέσα και όλους τους κανόνες υγιεινής που επιβάλουν οι αυστηροί κανονισμοί.  Κατσικίσιο τυρί σκέτο ή με πιπεριές, φέτα, γραβιέρα, κεφαλοτύρι από το γάλα των δικών τους κοπαδιών θα βρείτε στο Τυροκομείο Συκιάς Λειβαδιώτη.

Επισκέψιμο κατόπιν συνεννόησης

Συκιά, Τ. 23750 41115, 6942 274030

 

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΡΝΑΙΑ

Την παράδοση της μητέρας του Αγγελικής συνεχίζει ο Αντώνης Καραγιάννης παράγοντας το ονομαστό γιαούρτι στην περιοχή της Αρναίας.  Η μυστική συνταγή αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό.  Η ποιοτική πρώτη ύλη όμως δεν κρύβεται.  Το πρώτο γιαούρτι ήταν το πρόβειο ενώ στην πορεία προστέθηκε και το αγελαδινό. 

Στο εργαστήριο της εταιρείας μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τη διαδικασία παραγωγής παραδοσιακού γιουρτιού.

Επισκέψιμο κατόπιν συνεννόησης

Αρναία, Τ. 2372022024

 

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής  στο πλαίσιο του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020 CLLD LEADER», ξεκίνησε μια σειρά δράσεων με στόχο να αναδειχθεί η γαστρονομία της Χαλκιδικής.

Επιμελητήριο Χαλκιδικής

Πολυτεχνείου 58, Πολύγυρος

Τηλέφωνο