Λέγεται ότι ο μαύρος χοίρος είναι ελληνικός και έρχεται από την αρχαιότητα. Στα απέραντα λιβάδια της ορεινής Χαλκιδικής εκτρέφονται με φυσικά μέσα οι χοίροι έχοντας ως μοναδική τροφή τα βελανίδια. Το κρέας του μαύροι χοίροι είναι πιο κόκκινα από το χοιρινό που έχουμε συνηθίσει να τρώμε και έχει περισσότερο λίπος που το κάνει πιο εύγευστο και ζουμερό.
Ταβέρνα Τζίμης, Ταξιάρχης, Τ. 2371 094220, 694 768 5865
Την παράδοση της Αρναίας στα χειροποίητα λουκάνικα συνεχίζει ένας νεότατος κρεοπώλης, ο Παναγιώτης Καραγιάννης, με τις συνταγές της προγιαγιάς του, που χάρισαν φήμη πέρα από τα όρια της περιοχής στην οικογένεια. Κόβοντας ακόμη και το κρεμμύδι με το χέρι, βάζουν στο μίγμα πορτοκάλι, λεμόνι και αγνά μπαχαρικά. Τα λουκάνικα μπορεί να τα προμηθευτεί κανείς από το τοπικό κρεοπωλείο και να τα δοκιμάσει στις ταβέρνες της περιοχής
Κρεοπωλείο ο Αλέκος, Αρναία, 2372 022625
email: panagiotis.karagiannis90@gmail.com