Taste Halkidiki FamTrip#1

Taste Halkidiki FamTrip#1, Σεπτέμβριος 2021

Στο πλαίσιο του προγράμματος Taste Halkidiki και προκειμένου να δοθεί η μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής διοργάνωσε, ένα 4ημερο ταξίδι γνωριμίας & φιλοξενίας Fam Trip, στο οποίοι συμμετείχαν εκπρόσωποι του τύπου- opinion leaders από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.  

https://www.youtube.com/watch?v=SSk5GEBa49Y&t=16s

Η επιτυχία κατά γενική ομολογία ήταν τεράστια.  Φιλοξενούμενοι, διοργανωτές και παραγωγοί απόλαυσαν το γεμάτο με ωραίες εικόνες, γεύσεις, αρώματα και συναισθήματα 4μερο. Το Fam Trip σε αριθμούς:

  • 4 ημέρες
  • 14 συμμετέχοντες, οι οποίοι εκπροσωπούν
  • 11 Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
  • 795 χλμ.
  • 16 προορισμοί στους 5 Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής
  • 8 επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες των κύριων προϊόντων της Χαλκιδικής: ελιά, ελαιόλαδο, τυροκομικά, αμπελόφυλλα, κρασί, μέλι
  • 2 αλλιώτικες δραστηριότητες…έκπληξη για τους συμμετέχοντες (μελισσοκόμος για μια μέρα & επίσκεψη σε υποθαλάσσια κάβα!)
  • 14 συναντήσεις με παραγωγούς
  • 2 επισκέψεις σε χώρους φιλοξενίας και τουρισμού
  • 2 συναντήσεις για γνωριμία και παραδοσιακά κεράσματα με τοπικούς Συλλόγους και Συνδέσμους
  • 4 γεύματα σε διαμάντια της εστίασης της Χαλκιδικής
  • γευστικές δοκιμές προϊόντων και αμέτρητες ιστορίες των ανθρώπων για τα προϊόντα, τους τόπους, τις παραδόσεις και το μεράκι τους… 

Το ταξίδι ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη της ομάδας στο 1o Φεστιβάλ Taste Halkidiki.

Οι επιχειρήσεις της Χαλκιδικής που επισκεφθήκαμε:

Marianna’s Vineleaves | Passion Honey | Απολυμένη Πέτρα | Valtinger fresh handcrafted beer | Χλιάπας Olives | Μεζεδοπωλείο Μασσαλία | Λιοκλάδι by Αφοι Τολέρη | Κωνσταντάρα Wines | Μέλι Γεωργάκα | Σύλλογος Πολιτισμού & Παράδοσης Μεγάλης Παναγιάς | Οινομαγειρείο “Η Μαριγούλα” | Αρχοντικό Βίραγγας | Τυροκομική Σταθώρη | Seven Seals Brewery | Domaine Agrovision | Πολιτιστικός Σύλλογος Σταγείρων-Στρατονίκης “Αριστοτέλης” | Εστιατόριο Μαγεμένο Δάσος | Simos Pizza House | Κρεοπωλείο – Delicatessen Καραβασίλη | Ouranoupoli Scuba Diving Center | Ειρηνικός Glassbottom Cruises | Ζαχαροπλαστείο Πασχαλάς | Paschalas Olive Oil | Εστιατόριο “Η πλατεία της Ανθούλας” | Σύνδεσμος Φίλων Λαογραφίας & Παράδοσης Αφύτου | Οργανικός Λαχανόκηπος εστιατορίου “Η πλατεία της Ανθούλας” | Τριζόνι Fish Restaurant | Tzikas Family Winery

Συμμετέχαν εκπρόσωποι από τα εξής μέσα:

The FNL Guide | Olive Magazine | Athens Voice | Lifo | Τύπος Θεσσαλονίκης | Παράλλαξη Magazine | GR Times | Voria.gr | Citymag Thessaloniki | Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων | Halkidiki Focus

Το σχεδιασμό και την ευθύνη  της διοργάνωσης είχε η εταιρεία Chef Stories.

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής  στο πλαίσιο του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020 CLLD LEADER», ξεκίνησε μια σειρά δράσεων με στόχο να αναδειχθεί η γαστρονομία της Χαλκιδικής.

Επιμελητήριο Χαλκιδικής

Πολυτεχνείου 58, Πολύγυρος

Τηλέφωνο